Entreprenörsdagen 2019

Årets tema: Hållbart välmående

Tid: 14 November 2019 kl 16.00

Plats: Borås Kongress

Biljetter: Biljettpris Företag: 500 kr per biljett, Privatperson: 350 kr per biljett eller 4 biljetter för 1000 kr.

OBS – det är inte försent om du har missat att köpa din biljett;

Köp din biljett här: https://www.epdagen.se/biljett

Du kan också köpa din biljett i entrén till kongresshuset från kl 16.00 den 14 november.

Kvällens program

16:00 – 17:00 Mingel med tilltugg. Eleverna i år två sköter serveringen. Du har möjlighet att träffa några av våra partnerföretag på diamant-, guld- och silvernivå som har en monter i entréhallen.

17.00 – 18.30

Annika Telléus,

Karin Haglund

Peter Kovacs

18.30-19.00 Paus, mingel och tilltugg

19.00-20.30

Maria Karlsson

Jonas Colting

20.30 Middag för partners.

Ni som är inbjudna till middagen – glöm inte att anmäla er.

Kvällens moderatorer är elever från Entreprenörsprogrammet Åk 3

Hjärtligt välkomna!

Plats: Borås Kongress
Mingel och nätverkande innan programmet startar. I entréhallen finns elever, utställare och en stor del av Borås näringsliv samlat.

Program: Årets upplaga av Entreprenörsdagen har temat Hållbart Välmående. I den tid vi lever kan vi knappast hitta något mer aktuellt än just Hållbart välmående. Reservera tiden i din kalender redan nu.

Årets talare har alla sin egen infallsvinkel på ämnet. Det blir tid för eftertanke både kring hur vi har det på våra arbetsplatser och hur vi kan justera små detaljer i vår egen vardag för att bli lite mer tillfreds med livet vi lever.

Från vänster; Annika Telléus, Karin Haglund, Maria Karlsson, Jonas Colting, årets tredjeårselever, EP 17 och Peter Kovacs.

Maria Karlsson är beteendevetare och organisationsutvecklare på Kryast i Sverige AB. Hur kommer det sig att vissa företag och organisationer lyckas skapa miljöer där människor blir sedda, är delaktiga och får ta ansvar?

Det finns idag mycket forskning kring hur lönsamt det kan vara när ett företag satsar på den sociala och den organisatoriska arbetsmiljön – men hur gör man i praktiken?

Maria ger oss viktiga insikter i hur vi skapar bra förutsättningar.

Jonas Colting från Borås har etablerat sig som en av de mest uppskattade, omtalade och välrenommerade livsstilsföreläsarna i Sverige idag!  

Jonas pratar om hälsa som ett livslångt projekt, och hur våra inlärda och förutfattade meningar om åldrande, funktionalitet och förmåga låter vår naturliga potential gå ouppfylld. Hälsa är ingen tävling men som de gränslösa mänskliga varelser som vi är så har vi den inneboende förmågan att vara vinnare i vår egen tillvaro! 

Peter Kovacs arbetar som forskningsingenjör på RISE och solenergi i olika former är hans expertområde. Särskilt intressant är byggnadsintegrerad solel, förutom att bidra med el och värme med förhållandevis liten miljöpåverkan så är solelen tillsammans med lagringsteknik, elfordon och så kallat smarta elnät en viktig del i det nya energisystem som nu växer fram. Peter kommer ge oss en bild av vad den nya tekniken kan åstadkomma.

Annika Telléus – tidigare elev på Sven Eriksonskolan och i år framröstad som en av Sveriges mest populära föreläsare.  Annika brinner för att få människor att lyssna på varandra och på sig själva. Under många år lyssnade hon på kunder och medarbetare över hela världen för H&Ms räkning. Här delar hon med sig av egna insikter och erfarenheter. Hennes bok ”Konsten att lyssna” kommer ut nästa år.


Vi behöver ett hållbart sätt att förhålla oss till varandra. För varje person som blir bättre på att lyssna, både på sig själv och på andra, ökar förståelsen och det blir ringar på vattnet.
Världen blir bättre.”

Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare och författare som drivs av en stark passion att inspirera människor till ett grönare, friskare och bättre liv.  Hon driver en välbesökt blogg samt älskar att inspirera i sociala medier. Karin arrangerar även event och kurser inom ledarskap och mental hälsa. Hon kommer tala med oss om ”Hållbar hälsa med rätt livsstil” .