ENTREPRENÖRSDAGEN 2022

Årets tema: Närproducerade influenser
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 5 December 2022
Tid: Fika och mingel från 16.30, föreläsningar startar 18.00
Lunch: Lunch för våra partnerföretag 13.15 på Townhouse
Biljetter: Säljs av EP-eleverna och på denna länk: epdagen.se
Program: Ladda ner här

I en alltmer globaliserad värld väljer vi i år att vända blickarna lokalt. Alla årets föreläsare har sina rötter i Sjuhäradsbygden. Vi vill visa på knallebygdens starka drivkraft och entreprenörstraditioner. Kvällens närproducerade talare har på olika sätt nått framgång genom målmedvetenhet och hårt arbete, en anda som Entreprenörsprogrammet för vidare. Kom och låt dig inspireras!

ÅRETS FÖRELÄSARE

JESPER CARON
Sveriges mest bokade humörtränare, föreläsare och inspiratör. Med sin direkta och underhållande föreläsarstil trollbinder han publiken. Han har utbildning i ledarskap på Harvard Business School. Tidigare stjärnartist som dansat på Göteborgsoperan, haft en filmroll i von Triers ”Dancer in the dark” och legat på Svensktoppen.

SNEZANA BOZINOVSKA
Snezana är journalist och uppvuxen i Borås. Med Vad dina ögon såg debuterade hon som författare hösten 2021. Boken handlar om Ester och Leon Rytz som överlevde Förintelsen, om hur de hamnade i den framväxande textilstaden Borås och byggde upp ett nytt liv av ingenting. Under arbetet med den här boken var Snezana Bozinovska redaktör på Göteborgs-Postens prisvinnande grävredaktion. I dag arbetar hon med granskande journalistik på SVT.

MATILDA DJERF
Med över två miljoner följare på Instagram är hennes drivkraft att förändra modevärlden till en inkluderande bransch. Oavsett vad hon tagit sig för har målet alltid varit att bli sin egen chef. Idag lever Matilda sin dröm och driver det egna varumärket Djerf Avenue.

årets panel

EMIL CARLBERG
VD och affärsutvecklare på Oaks och har gått Entreprenörs-programmet. OAKS arbetar med energioptimering av fastigheter genom automatisering av värme-, kyl- och ventilationssystem. Bolaget har gått från 4 till 37 anställda och 0 till drygt 100 miljoner i omsättning på 4 år.

STEFAN DINÉR
VD Borås INK som har en gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och företagsledning. Med nästan 30 år inom Fristads koncernen i roller inom produktutveckling, marknadsledning och VD är den textila sektorn extra bekant. Stefan har också varit aktiv inom TEKO (Sveriges Textil & Mode) och sitter i ett antal styrelser såsom Borås Näringsliv AB, Högskolan i Borås Holding AB och Nordiska Textilakademin samtidigt som han är engagerad i Borås Handelsklubb.

LINDA HALLBERG & SOFIA WACLING
Startade Bergspring AB med en idé om en community och produkter för såna som oss själva. Som precis som vi tycker om att vara utomhus, gillar att röra sig, har kvar lekfullheten och samtidigt vill ta vara på naturen. När vi startade Bergspring var det viktigt att i tillägg till events, lopp och aktiviteter alltid arbeta med hög kvalitet, smarta funktioner och produkter som håller länge. Att kunna jobba med lokala partners och med små serier anpassade till vår målgrupp och community är jätteviktigt för oss.