Information från läsåret – EP19

Corona, Corona, Corona, det är vad många av oss tänker på idag. Corona har givetvis även drabbat oss i EP19 där vi under 2 månaders tid har arbetat genom datorerna. Något mer som påverkades av Covid-19 var att resan till Köpenhamn blev inställd, en resa som vi så länge hade sett fram emot. Vi hoppas att allt detta med Corona snart är historia och att vi ska inom en snar framtid kunna blicka framåt. Men fram tills dess kan vi minnas tillbaka på vilket underbart år vi haft. Läsåret började med att 27 mycket nervösa elever klev in i ett klassrum. Vissa kände någon sedan tidigare men andra mötes av helt nya ansikten. Vi hann ha en nollningen med poängjakten där vi fick uppleva kämparglöden när vi tävlade om de mycket fina priset som var utlovat. Vi vann, dock var priset inte som vad vi förväntat oss, utan det var en godispåse som alla skulle dela på. Nåväl de viktigaste var trots allt att vi vann. Strax därefter bar det av mot huvudstaden, Stockholm! Jag talar nog för alla i klassen när jag säger att detta var en helt underbar resa där vi fick chansen att lära känna varandra ytterligare. 

Vi har även fått vara med om EP-dagen som var mycket givande och vi skulle vilja skicka ett stort tack till EPV som ordnade det så bra. Vi har även varit i Göteborg tillsammans med klassen där vi proppades av kulturell fakta. Utöver det ska de flesta av oss även ge oss iväg på första praktiken tillsammans med våra fadderföretag, vilket vi ser fram emot. 

Under årets gång har vi stött på många olika utmaningar som vi i grupp har vart tvungna att lösa tillsammans. Att stötta varandra har verkligen blivit något som EP19 har anammat till fullo. Till sist vill vi även hylla alla våra fantastiska lärare som alltid engagerar sig och skapar kreativa och givande lektioner. När Lars, våran reseledare och underbara historielärare, tackade för detta läsåret passade han även på att ge oss ett uppdrag. Första lektionen på höstterminen ska alla passen vara med, Italien och Köpenhamn ”Here we come”!!

EP19, Elsa Larsson