Första pris på SM i Ung Företagsamhet

SSOSfile

Alicia Steivik, Larin Taofik och Simon Gustafsson läser entreprenörsprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet. Tillsammans driver de UF-företaget Storage of Sweden.

Bilden är från när de tog hem vinsten i kategorin Årets UF-företag på den regionala tävlingen som hölls på Åhaga.

Det blev Storage of Sweden som tog hem priset för Årets affärsplan under SM i Ung företagsamhet. ”Helt underbart”, säger Simon Gustafsson.

Under invigningen av SM i Ung företagsamhet delades det första priset av många ut till Boråsföretaget Storage of Sweden. Alicia Steivik, Larin Taofik och Simon Gustafsson från Sven Eriksonsgymnasiet ligger bakom företaget.

– Helt underbart, jag vet inte hur man ska beskriva det annars, sa Simon Gustafsson när de fick ta emot priset på scenen.

Storage of Sweden tillverkar en förvaringskorg i filtmaterial och utsågs tidigare i år till årets UF-företag i region Älvsborg.

När de under onsdagens prisutdelning fick frågan om var deras företagsidé kom från svarade Alicia Steivik:

– Vi ville göra gosedjur från början och när vi berättade det för en lärare på entreprenörsprogrammet sa han bara: ”Inga fler gosedjur hemma”. Så vi vände på det istället, nu förvarar vi hans gosedjur i våra korgar. Och hela Sveriges gosedjur.

Här är vinnarna: ”Känns helt fantastiskt!”

Motiveringen, som Magnus Dalhammar från Investor läste upp, löd:

”De har visat både stilsäkerhet och strålande affärsförmåga när de har utvecklat sin produkt. De hade en ursprunglig idé som de inte var rädda för att kullkasta när de fått mindre positiv respons. Att kunna lyssna på sina kunder och intressenter är avgörande för att driva en god affär under en längre tid. Därtill har detta UF-företag gjort en ytterst smart marknadsföringsplan som vi tror att de kommer att fortsätta vinna med, även i framtiden då de etablerar sitt aktiebolag.”