Priser i UF och på gång på EP

Av totalt 11 möjliga förstapriser tog EP19 hem 9 stycken. Vilken bragd. Fantastiskt bra jobbat av eleverna och deras UF-lärare Marie Ahlgren.

Eleverna har kämpat och jobbat väldigt mycket inför detta. De har haft draknäste inför representanter från näringslivet och sålt varor på alla möjliga olika platser. De är helt klart värda detta.

Kommande just nu är att vi inte vet hur det blir med SM i UF. Mycket troligt blir det digitalt, men rektor har lovat att hela klassen ska få åka till Stockholm om de mot förmodan skulle bli en fysisk tävling. (Jag övertalade rektor om att vara med vid prisutdelningen, och kanske var hon extra bussig på grund av alla glädjetårar i aulan just då)

Något annat som är på gång är att årskurs 2 planerar sin Västgötaresa där de ska åka runt med buss i Arns fotspår till olika historiska platser i Västergötland. Bland annat besöks Varnhems klosterruin. Denna kommer att ske, om den får ske, den 1/6. Om den får bli av blir den dessvärre endast med elever och lärare.

Samma dag som årskurs två åker på Västgötaresan (1/6) är det planerat att årskurs ett åker på kulturvandring i skogar runt Fänneslunda, och blir guidade av Örjan Hill. Vi får även här se hur det blir där.

Vidare saker som är planerade utöver undervisning är att årskurs två kommer att få vara med om ledarskapsdag i Hule den 24/5 och att årskurs tre kommer att få ha sin middag med EP-lärarna den 7:e juni (vilket vi är oerhört tacksamma för).

Vad gäller årskurs tre hade de idag sin avslutande del av BDC-arbetet där de presenterade sina arbeten inför publik och extern opponent (Mikael Fredriksson). Eleverna har verkligen kämpat och slitit i motvind och förtjänar all beröm för att de orkat ro det projektet iland.

Nå åter till UF Följande är ett pressmeddelande från E-week. Jag har klippt ut de delar som handlar om våra elever i EP19, vilket visserligen var nästan hela meddelandet. Läs gärna citaten från våra fina elever i EP19!

Pressmeddelande vinnare E-week 2021

Det regionala UF-mästerskapet 2021 är avgjort! 

Årets affärsplan:

Vinnare: Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Med en bra affärsidé och en affärsplan som hade alla ingredienser kan vi stolt presentera vinnarna av årets affärsplan: Lika lättsålt, som lättbakat – vinnaren av Årets affärsplan är Bullarum UF.

2:a Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Citat: ”Helt fantastiskt och superkul! Detta är verkligen ett bevis på allt jobb vi i gruppen har lagt ner. Vårt samarbete, där vi har haft flytande positioner gav framgång och resultat i form av ett pris”.

Årets grafiska profil:

Vinnare: Photo by Trimmel UF – Viskastrandsgymnasiet 

2:a Sterly UF – Bäckängsgymnasiet

3:a Necessäry UF – Bäckängsgymnasiet

3:a ReFold UF – Bäckängsgymnasiet

3:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Årets ekologiskt hållbara UF-företag 

Vinnare: PineTree UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: En innovativ affärsidé som med noggrannhet har skapat en cirkulär affärsmodell. UF-företaget har identifierat ett problem som uppstått med den ökade digitaliseringen och idén i sig är väldigt kreativ och helt rätt i tiden. Vinnaren av Årets ekologiskt hållbara UF-företag är PineTree UF.

Citat: ”Vi är ärade att vinna då vi arbetat hårt för att hela vårat arbete ska ta hänsyn till den hållbara utvecklingen. Vinsten hade inte varit möjlig utan vår rådgivare Catrin Wirfalk och fantastiska lärare Marie Ahlgren.” – Millie Johansson, VD

Årets hantverkare:

Vinnare: BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: En användbar produkt i hållbart material. Årets hantverkspris går till ett UF-företag som skapat en multifunktionell produkt i tidlös design. Tillverkningen sker lokalt i Sjuhärad och inrymmer flera hantverksmässiga moment. Resultatet blir en stilren produkt med fiffigt infällda magneter som håller locket på plats. I och med att locket kan tas bort och är försett med handtag av skinn kan det fungera både som skärbräda och bricka.

Citat: Vi är superglada att ha vunnit Årets hantverkare och kommit tvåa i Årets UF-företag! Vi har verkligen jobbat hårt och tycker att vi förtjänat detta. Vi är så glada och tacksamma att ha fått den här chansen! – Herman Karlsson, VD

Årets vara:

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Företaget såg ett problem, hittade lösningen. Såg till att alla kan ”hänga” med…Vinnaren av Årets vara är Galgen UF.

2:a Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

2:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Citat: ”Vi satt tillsammans och kollade prisutdelningen – jätteroligt verkligen! Vi är överraskade och jätteglada att vi vann – i flera kategorier!” – Linn Jonsson, Ekonomiansvarig

Årets kooperativa UF-företag:

Vinnare: Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Här jäser både samarbete, samhällshänsyn och demokrati i ett vinnande kooperativt koncept. Vinnaren av Årets kooperativa UF-företag är Bullarum UF.

Citat: ”Helt fantastiskt och superkul! Detta är verkligen ett bevis på allt jobb vi i gruppen har lagt ner. Vårt samarbete, där vi har haft flytande positioner gav framgång och resultat i form av ett pris”. – Knut Klingberg, VD

Årets säljare:

Vinnare: Lisa Sigurdsson – Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: På ett proffsigt sätt med hög energi och härligt driv lockar säljaren kunden till köp. Genom sin tydliga beskrivning av produktens alla fördelar och sin kommunikativa förmåga skapar säljaren nyfikenhet. Vinnaren av Årets säljare är Lisa Sigurdsson.

2:a Axel Åhlander – Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet 

3:a Sissel Flach – Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

4:a Albin Lindvert Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

4:a Knut Klingberg Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Citat: ”Vilken ära! Jag har alltid brunnit för sälj och blev så rörd till tårar när jag nu även fick detta bekräftat i samband med denna utmärkelse”. – Lisa Sigurdsson, Voyage UF

Årets socialt hållbara UF-företag:

Vinnare: Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: UF-företaget visar stor medvetenhet kring både affären och hållbarhet i alla led. På ett innovativt sätt har man tagit fram en flerfunktionell produkt med genomtänkt design till ett rimligt pris. Produkten är livsviktig för både individ och samhälle, vi hoppas att få se den i varje hem. Vinnaren av Årets socialt hållbara UF-företag är Stoff UF. 

Citat: ”Vi är jättestolta att allt vårt hårda jobb gav resultat! Social hållbarhet är ju verkligen kärnan i vårt UF-företag så vinst i just den kategorin kändes extra rolig.” – Emelie Vesterlund, Produktionschef

Årets innovation

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Vinnaren har skapat innovation i enkelheten och i vardagen. Med en stilren design och en tydlig och innovativ plan på vidareutveckling, ser vi fram emot att följa vinnarens spännande framtid. Vinnaren av Årets innovation är Galgen UF. 

Citat: Se nedan (Årets UF-företag)

Årets UF-företag

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Ett innovativt grepp på en traditionell produkt, krokiga böjelser för design o form! Den inte helt spikraka vägen till framgång är inget att hänga upp sig på! Med goda förutsättningar för uppskalning och utveckling hänger inte framtiden på en tunn tråd utan på en galge! Vinnaren av Årets UF-företag är Galgen UF.

2:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Citat: Vi satt tillsammans och kollade på prisutdelningen – jätteroligt verkligen! Vi är överraskade och jätteglada att vi vann – i flera kategorier! – Linn Jonsson, Ekonomiansvarig

Varma hälsningar

Jesper Nordén, lärarlaget EP