Entreprenörsdagen 2016

 

9 november

 

Tema 2016: Digitalisering

 

Digitalisering är den globala megatrend som påverkar oss mest i våra dagliga liv. 90% av all data som finns lagrat idag, fanns inte för två år sedan och ökningstakten bara ökar år efter år. Allt som kan digitaliseras, kommer att digitaliseras. Hur kan vi hitta nya möjligheter i den nya, allt mer digitala värld som vi är på väg in i? Det är vad Entreprenörsdagen ska utforska den 9:e november 2016 i Borås. Då ska ett antal spännande och aktuella entreprenörer, visionärer och eldsjälar mötas på vår scen. Tillsammans utvecklar de sin syn på de nya möjligheter som morgondagens entreprenörer kommer att få genom den allomfattande digitaliseringen.

 

På scen:

Entreprenörer, visionärer och eldsjälar!

 

Niklas Hedin

Centiro | Talare och Moderator 2016

Niklas Hedin, grundare och VD för Boråsföretaget Centiro – flerfaldigt prisbelönt och rankas som en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser. Entreprenören Niklas – med sina gymnasierötter på Sven Erikson – har utvecklat Centiro till en betydande världsspelare i sin nisch, och verkar där varuflöden och digitala tjänster möts. Hur förändras konsumentens vanor och krav nu när världen blivit uppkopplad och mobil? Niklas – finalist i Årets Chef 2016 – sätter med energi och nyfikenhet ramen för entreprenörsdagen och leder samtalet med kvällens talare.

 

Niklas Huss

Skatteverket | SAS Institute

Niklas Huss har lång erfarenhet av att driva digitaliserings- och förändringsprojekt, bl a på Skatteverket där han var ansvarig för att utveckla hur de framtida processerna skulle fungera.
Niklas är idag affärsrådgivare på SAS Institute i Norden och stöttar organisationer inom offentlig verksamhet samt hälso- och sjukvårdssektorn i att skapa bättre service och effektivare verksamheter. Niklas fokus är digitaliseringens möjligheter för olika branscher.

 

Helene Brinkenfeldt

Missing People | WaterAid | SAS

Helene Brinkenfeldt är Verksamhetschef för Missing People Sweden. Helene har en lång erfarenhet av att arbeta inom ideell sektor. Tidigare har hon ansvarat och utvecklat företagssamarbete för flera olika organisationer, Stockholm Water Foundation och WaterAid, Sverige, samt på SAS som Reklamchef.
Helene har en lång erfarenhet av strategisk marknads­kommunikation, varumärkesarbete och sponsring. Helene har haft flera ideella styrelseuppdrag.

 

Rebecca Töreman

Product Developer | IKEA Home Smart

Rebecca Töreman är produktutvecklare inom IKEA Home Smart – IKEAs satsning på det smarta hemmet. Vad händer när våra vardagsföremål möter dagens teknik och våra nya digitala vanor? Hur förändras IKEA av detta? Rebecca drivs av en vilja av att förändra och skapa enkla produkter som existerar i en dynamisk miljö – våra hem. Hon talar med passion och en positiv framåtriktad anda om en fråga som rör De Många Människorna som alltjämt står i IKEAs fokus.

 

Arrangör

Entreprenörsdagen är grundat av Entreprenörsprogrammets Vänner och arrangeras tillsammans med eleverna. Dagen är ett forum för frågor om och kring entreprenörskap. En dag där näringsliv, familj och vänner möts, byter erfarenheter, bygger nätverk och utvecklar idéer och affärer. Eventet arrangeras årligen i november och samlar 700 – 1 000 besökare varje år. Entreprenörsdagen är ett spännande mötesformat som fortsätter att utvecklas år efter år. Dagen riktar sig till alla som vill stödja vår spetsutbildning samt få insikter om de monumentala förändringar inom en rad olika områden som sker runt oss dagligen.

Varmt välkommen!

 

Program 2016

Mingel, kaffe och tilltugg 16.30

PÅ SCENEN 17.00
Nicklas Hedin
Nicklas Huss
Helene Brinkenfeldt
Rebecca Töreman

Kaffepaus 18.30

PÅ SCENEN
Paneldebatt 19.00
Sammanfattning 19.40

Entreprenörsdagen avslutas 20.00,
därefter följer årets sponsorsmiddag

Biljettpris

Privatperson: 350 kr inkl moms
eller 4 st för 1 000 kr.
Företag: 500 kr exkl moms.

 

Åhaga – plats för upplevelser
Förr ånga, rök och frustande järnhästar. Med tiden en övergiven lokverkstad. Idag en fantastisk plats för konserter, mässor, show och events.