Information om USA nästa läsår

Tyvärr måste vi meddela att ett beslut har fattats om att vi inte kan genomföra USA-projektet som vi hade hoppats på för EP18 år 2021. Vi är oerhört ledsna över det, men självklart inte lika ledsna som eleverna i EP18 som längtat efter denna resa så mycket.

Den här våren har ju inte blivit som någon av oss önskat och en konsekvens av pandemins spridning över världen var att EP17:s resa till USA blev inställd. Vi trodde då att detta endast skulle drabba just EP17 och planerade för EP18:s resa som vanligt.

Nu ser vi hur denna pandemi inte bara orsakat konsekvenser i form av smittspridning under en begränsad period utan också får långtgående konsekvenser i ekonomin och våra möjligheter till utlandsresor. Vi vet inte hur läget kommer att se ut våren 2021 då USA-resan är planerad. Planeringen för resan inleds dock tidigt under hösten då koordinatorn för utbytesprogrammet besöker oss i Sverige, men då detta inte är möjligt i år kommer utbytesprogrammet inte att kunna genomföras. Det svåra läget innebär dessutom att det är mycket problematiskt att hitta värdfamiljer som kan ta emot eleverna samt att få lärare på colleget att ställa upp för programmet. 

Detta innebär att vi måste pausa utbytesprogrammet detta läsår och att resan till USA inte kan genomföras.

Vi förstår att detta är ett oerhört tråkigt besked för eleverna och vi är givetvis också mycket ledsen över att behöva ta detta beslut. Vi ska i arbetslaget göra allt vi kan för att hitta ett alternativ till resan men måste också förhålla oss till de riktlinjer och beslut som tas av våra myndigheter. Tillsammans med elever och föräldrar och er i EPV tror vi ändå att vi kan hitta en lösning som utifrån omständigheterna kan bli riktigt bra!

Det vi jobbar just nu på är alternativ till detta och vi kommer att sätta upp flera olika planer för vad vi kan genomföra. Skolan har bland annat kontakter med England (Bath), men vi måste även jobba med en plan för att vi måste genomföra en resa i Sverige (om det skulle bli som detta år).

Varma hälsningar

Rektor och EP-lärarna genom Jesper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s