Välkommen till Entreprenörsdagen

Vi sänder live från Kongresshuset i Borås. En del av föreläsarna kommer att finnas på plats i livestudion, andra kommer medverka i form av  förinspelade föreläsningar. Det är entreprenörseleverna som gör sitt tredje år som intervjuar föreläsarna och det är även de som kommer att vara moderatorer. Livestudion kommer börja sända 17.00 och slutar cirka 20.30.​
Biljetter till evenemanget säljs av eleverna på Entreprenörsprogrammet. Från eleven får du en länk där du genomför beställning och betalning. Därefter skickas biljetterna och dagen innan EP-dagen skickas en personlig länk direkt till din mailadress.​

Företag: 500 kr per biljett​
Privatperson: 350 kr per biljett eller 4 biljetter för 1000 kr​

https://www.epdagen.se/biljett

Årets talare: 

Jan Eliasson behöver för de flesta ingen närmare presentation. Han är en av Sveriges kändaste personer. Jan har arbetat både som diplomat och politiker. Han har bl.a. haft uppdrag som Sveriges utrikesminister, ordförande i FN:s generalförsamling, FN-ambassadör i New York, Sveriges ambassadör i USA och  ordförande i Stockholms internationella fredsforskningsinstitut. Jan har haft många medlaruppdrag i krig och oroshärdar runt om i världen


Susanne Pettersson är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och vald till Årets kvinnliga talare 2018. Hon har 25 års erfarenhet av att utveckla individer, team och organisationer till framgång, kraft och balans. Uppdraget är att få människor att dra åt samma håll med glädje! Susanne agerar som konsult inom idrotten, näringslivet och offentliga sektorn. Hon är även verksam som coach och mental rådgivare inom Svensk elitidrott där hon coachar aktiva och deras ledare. Hon är bland annat mental rådgivare för Frölunda Hockey. Susanne är författare till fem böcker.


Maria Khorsand växte upp i en akademikerfamilj i Iran. Som 15 åring flyttade hon själv till Los Angeles för att studera, bl.a. datavetenskap. Under studietiden i Los Angeles träffade hon sin stora kärlek och flyttade 1987 till Sverige. Maria har haft en mängd olika befattningar bl.a. VD för Ericsson Technology Licensing. VD för SP, ledamot av Regeringens IT-råd, ledamot i Ingenjörsvetenskaps-akademin. 2014 tilldelades Maria H:M Konungens medalj i 8:e storleken i serafimeordensband för värdefulla insatser inom svensk näringsliv. Sedan 2015 är Maria VD på SOS Alarm. Maria hedrar förändringar, ekonomisk stabilitet, affärsvision, innovation och hållbar tillväxt.


Fredrik Von Homeyer är van att skapa nytt, förbättra verksamheter och organisationer samt att leda då svåra beslut ska fattas och genomföras. En styrka han besitter är att förstå och lyckas föra samman olika behov och viljor i en gemensam riktning och komma i mål! Fredrik har bolag i flera afrikanska länder. Han bedriver entreprenörskap och företagande på helt affärsmässiga grunder, enligt Fredrik är affärsmässiga grunder den enda modellen som fungerar på lång sikt. Fredrik brottas med myndigheter, korruption och kulturella svårigheter. Som den affärsjurist han är har han lyckats tacklat dessa svårigheter.I sin föreläsning visar han att hans entreprenörskap och företagande i Afrika inte är något ”hittar-på ”, som han själv brukar säga, det är ett hårt arbete som gynnar såväl företagarna, folket och landet.


Årets företagspanel, samtal i soffan:

Catrin Wirfalk har många järn i elden. Hon har haft ledande roller under många år och varit med och byggt upp verksamheter från grunden med mycket bra resultat. Catrin har varit koncernchef och delägare på Speed Group. Idag driver Catrin ett eget bolag som heter Joy & Inspiration. Hon arbetar även som styrelseordförande, ledamot, rådgivare och mentor. Hon är med och bygger starka värderingsstyrda och hållbara företag där passionen är en viktig grundsten.


Lovisa Rosenborg, en före detta EP-elev. Idag arbetar hon som Creative Director på företaget Van Bruun, som är ett svenskt e-handelsföretag. Lovisa är grym på att sjunga, hon har lanserat egenskrivna låtar på Spotify. Senast har vi sett henne sjunga i TV-programmet Idols audition.


Mathias Svensson, en Boråsprofil med ett stort hjärta. Var under 10 år professionell fotbollsspelare i England. Kom hem till Elfsborg och var en starkt bidragande orsak till att klubben vann sitt första SM-guld på 45 år. VD och en av grundarna till rekrytering och bemanningsföretaget Effektiv. Blev Årets Företagare i Västra Götaland 2020 och Årets Företagare i Borås 2019. Mathias har alltid haft ett stort engagemang för ungdomar med funktionsnedsättningar. Han har på sitt företag Effektiv skapat flera tjänster som skapar menings- full sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Mathias har även varit initiativtagare till att starta upp ett projekt mellan Borås stad och Borås basket rörande samma tema.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s